Awaking Zenses

Soundhealing & Stembevrijding

Soundhealing

Soundhealing of klankhealing betekent het weer in balans brengen van lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel onevenwicht door middel van trilling en klank.

Klank wordt gebruikt voor genezing (heling), voor relaxatie (diepe ontspanning), meditatie en transformatie.

Ik maak hierbij gebruik van krachtige hulpmiddelen als harmonium, handpan, Indianendrum, klankschalen, windgongs, oceaandrum, een tal van kleine instrumententjes en een keur aan registers van m’n stem. Intentie en energiewerk spelen daarin ook een belangrijke rol. 

Waarom genezen met klank?

Soundhealing is een van de oudste vormen van genezing. Denk maar aan de Native Americans en de Aboriginals met hun ratels, trommels, fluiten, didgeridoo’s… 

Alles is trilling en trilling is klank. Alles in het universum heeft zijn eigen trillingsfrequentie die niet altijd door het menselijk oor is waar te nemen: planeten, de aarde, stenen,  planten, dieren, mensen, organen enz.

Zo produceren bijvoorbeeld onze hersenen, als we ons actief concentreren en op de buitenwereld gericht zijn, 14 tot 38 trillingen per seconde (Herz of Hz). Dit zijn de Bètagolven.

Wanneer je geheel ontspannen bent, dan produceren je hersenen Alfagolven: 8 tot 14 Hz. Theta-golven vinden plaats tijdens de remslaap en tijdens diepe meditatie en Deltagolven tijdens de diepe slaap.

Op deze manier heeft ons hebben ons lichaam met zijn energieveld en de chakra’s hun eigen specifieke trilling.

Door traumatische ervaringen, shock, langdurige stress, enz. kan ons trillingsniveau uit balans geraken. We voelen ons aanvankelijk moe en leeg. Als deze toestand te lang aanhoudt worden we ziek.

De meeste ziektes beginnen in één van de subtiele lichamen (etherisch, emotioneel, mentaal of spiritueel). Onze negatieve gedachten, emoties en denkpatronen beïnvloeden ons energetisch veld en werken zich naar binnen toe. Ze manifesteren zich als fysieke kwalen in het lichaam, ons meest dichte electromagnetische veld.

Geluid en trilling zijn in staat om deze effecten van mogelijk schadelijke energie op te lossen lang voordat ze het fysieke lichaam bereiken.  We kunnen het energieveld en de chakra’s door middel van trilling en klank reinigen, balanceren en activeren, zodat we weer volop “in tune” zijn, helemaal in onze eigen, optimale trillingsfrequentie.

Klanktherapie is gebaseerd op het principe van “sympatische resonantie”. Dit betekent dat een trillend object een ander object in harmonie kan laten meetrillen of de trillingsfrequentie ervan overneemt.

Bovendien heeft het simpelweg luisteren naar klanken een positief effect op ons gehele zenuwstelsel en de organen. De oorzenuwen zijn verbonden met, op 1 na (de pancreas), alle organen in ons lichaam! Door ons bloot te stellen aan harmonische klanken, boventonen en zeer specifieke frequenties kunnen we, door middel van sympathische resonantie, ons evenwicht weer herstellen.

Dissonantie kan geheeld worden met geluid, intentie, intuïtie en energie.

Soundhealing geef ik aan groepen van minimaal 4 personen waarbij ik op locatie werk.

Uiteraard in afstemming met je persoonlijke wensen.

Stembevrijding

Heb je altijd al vrijer willen zijn in het maken van klanken, voel je dat er nog zoveel meer ruimte en vrijheid en stroming mogelijk is in jou?

Ontdek je eigen klanken, de kracht van hoe klanken energie in beweging kunnen zetten en daarmee vastzittende emoties en blokkades vrij kunnen maken. 
Op een speelse en vrije manier mag je jouw waarheid laten klinken in het moment, aan de hand van een serie oefeningen en vanuit de intuïtieve en spontane stroom.

Verlang je ernaar om nog meer stralen, nog meer jouw plek in te mogen nemen, nog meer geraakt te worden en je ware essentie en stem met de wereld te delen? Om de kracht van de trilling van klank te ontdekken, om überhaupt Jouw klank te mogen ervaren!
Mede via je stem kun je diepgaand genieten van je eigen Essentie, je Licht.
Dim het niet langer. De wereld wacht op je stralende stemgeluid.
In deze tijd is het meer dan nodig om onze waarheid te omarmen, te laten weerklinken en te stralen.
Laten we dit samen doen, via speelse en verdiepende klankoefeningen met je lichaam als klankkast, instrument.

Mijn ervaring met zang en klank begon al in m’n vroege jeugd en bracht me via koorzang (mede Gospel), zangles, m’n eigen combo ‘Jazzylicious’ met o.a. soul en jazz, studiowerk, dinnershows en de Academie voor Lichte muziek naar uiteindelijk m’n ware passie: soundhealing, mantra’s & devotionele muziek en klankconcerten. . .

Hieronder een testimonial van Katharina die in de zomer 2023 een stembevrijding ontving:

De stembevrijdings-sessie met Serena heb ik als heel bijzonder ervaren. Serena is echt een bijzondere vrouw. Ze heeft zowel een heel sterke als ook een heel zachtaardig karakter. Ζe luistert echt naar wat je te vertellen hebt, oordeelt niet en ik had echt het gevoel dat ze me begreep, zowel in woorden als in stilte.

Voordat ze mij een stembevrijding gaf wandelden we door de duinen. We hadden best al een stuk gelopen toen we een plek tegen kwamen waarbij we allebei gelijk een goed gevoel hadden. Op een stille, rustige plek in de duinen zette Serena mooie natuurklanken op en heeft ze mij daar een stembevrijding gegeven. Eerst gingen we een meditatie in. Ik kon me heel snel en makkelijk aan de meditatie overgeven bij haar. Dat is al best bijzonder omdat ik bijna nooit mediteer en daar helemaal niet zoveel ervaring mee heb. Tijdens de sessie had ik heb grootste gedeelte van de tijd mijn ogen dicht. Dat heeft mij ook echt geholpen er heel makkelijk in te komen. Tijdens de stembevrijding kreeg in kleine opdrachtjes zoals bijvoorbeeld zuchten, je gevoelens eens een klank geven, de omgeving/ de elementen een klank geven en reageren op de geluiden om je heen van de natuur.

Alles wat we deden ging op intuïtie. Serena deed met al die oefeningen zelf ook gewoon mee, wat ik heel leuk en fijn vond. Er was daardoor echt een energie die we samen aan het creëren waren. Een ding van de stembevrijding is me het meeste bijgebleven. Toen Serena vroeg aan mij om me voor te stellen alsof ik als een vogeltje rond fladderde in de duinen. Ineens kon ik met allerlei exotische vogelgeluiden maken waarvan ik niet eens wist dat ik dat kon!

Het voelde echt heel fijn en bevrijdend om mijn stem op die manier te kunnen gebruiken. Ik weet nog steeds niet wat en hoe ik het precies deed, maar het was een bijzondere ervaring en ik voelde me erna een stuk lichter en vrijer. Ik kan iedereen die graag iets bijzonders ervaart een stembevrijding aanraden met Serena. Lieve Serena, bedankt voor deze bijzondere middag! 

Duur sessie: Ca. 1,5 uur incl voorgesprekje en napraten, bij voorkeur op een stille plek in de duinen of anders binnen in m’n tempeltje.

Uitwisseling: €110,-